Producenci
Promocje
Probiotics Scd Probiotica 500Ml Probiotyk
Probiotics Scd Probiotica 500Ml Probiotyk
89,00 zł 80,10 zł
szt.
Koncentrat z kasztanowca 100 ml
Koncentrat z kasztanowca 100 ml
21,00 zł 17,00 zł
szt.
CYNK DWUWARTOŚCIOWY MSE 120 KAPS
CYNK DWUWARTOŚCIOWY MSE 120 KAPS
119,00 zł 107,10 zł
szt.
Water Out 100 weg.kaps. - na odwodnienie
Water Out 100 weg.kaps. - na odwodnienie
48,00 zł 43,20 zł
szt.
MAITAKE frakcja D proszek 100 g
MAITAKE frakcja D proszek 100 g
160,00 zł 130,00 zł
szt.
NOVAFARM Stawosan Q7 - krem laurowy 50ml
NOVAFARM Stawosan Q7 - krem laurowy 50ml
77,00 zł 69,30 zł
szt.
Probiotics Esencja Probiotyczna 500Ml 11 szczepów
Probiotics Esencja Probiotyczna 500Ml 11 szczepów
85,00 zł 76,50 zł
szt.
Swanson SAMe 200mg 60 tabletek
Swanson SAMe 200mg 60 tabletek
140,00 zł 126,00 zł
szt.
Żel Aloesowy Fohow 50g - Phoenix Aloe Vera
Żel Aloesowy Fohow 50g - Phoenix Aloe Vera
60,00 zł 57,00 zł
szt.
Ampułki kolagenowe 'KURACJA REGENERUJĄCA' - 7x 2 ml
Ampułki kolagenowe 'KURACJA REGENERUJĄCA' - 7x 2 ml
38,00 zł 36,10 zł
szt.
Produkt dnia
Formuła stawowa 4 90 kapsułek
Formuła stawowa 4 90 kapsułek
89,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
INFORMACJE

Olej z KROKOSZA BARWIERSKIEGO (Carthamus Tinctorius) BIO 100ml

large_krokosz.jpg
  • promocja
Dostępność: Dostępny
Cena: 17,10 zł 18,00 zł 17.10
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej z KROKOSZA BARWIERSKIEGO (Carthamus Tinctorius) BIO 100ml

ORYGINALNY  OLEJ, KTÓREGO UŻYWAJA OD WIEKOW  KOBIETY  W AZJI JAKO NATURALNY DEPILATOR  !!!

Krokosz barwierski (Carthamus tinctorius 1753) - roślina oleistajednoroczna z rodzajuastrowatych(Asteraceae Dumort). Występuje na Bliskim Wschodzie. Olej z Krokosza barwierskiego znany na terenie Indii i Azji Mniejszej, używany juz w XIX wieku, do depilacji zbędnego owłosienia w sposób naturalny. Ponownie odkryty przez uczonych biologów a następnie sprawdzony w działaniu przez badania i praktyczne zastosowanie Instytutu w Kalifornii. Nazwa grecka saflor; prawdopodobnie pochodzi od łacińskiego sapphirus - szafir; stosowany jako namiastka szafranu - stąd używa się czasem . Zawartość oleju w roślinie Owoc - niełupka z nasieniem zawiera 50% tłuszczu; pozyskany tłuszcz zawiera 93,4% nienasyconych kwasów tłuszczowych (z czego 77% przypada na kwas linolowy i 16,4% oleinowy) i 6,6% kwasów nasyconych. Niestety olej jest bardzo podatny na utlenianie - szybko jełczeje.

Olej pochodzi z pierwszego tloczenia na zimno i posiada poniższa zawartość:  kwas linolenowy (78%), kwas oleinowego (10-14%), kwas palmitynowy (6%), kwas stearynowy (2-3%), kwasu arachinowy (0,5%), bogaty w witaminy E i A. Oczyszczony olej nie drażni skóry, działa jako protektor przed promieniowaniem UV, zawiera antyoksydanty. Zalecany dla skór mieszanych i tłustych ze skłonnością do trądziku i przy skórze skłonnej do stanów zapalnych.

STOSOWANIE:

produkcja olejów jadalnych, majonezów i margaryny

olej krokoszowy stosowany jest jako środek powstrzymujący tworzenie się cholesterolu we krwi (zalecany jest w diecie osób cierpiących na choroby serca i nadciśnienie) i jako naturalny depilator –tylko z zimnego tloczenia!

-  produkcja mydła, linoleum, kitów i kosmetyków

jako barwnik (otrzymywany z płatków kwiatów) kartamina (czerwień hiszpańska) oraz żółcień saflorowa - w starożytności używana do farbowania tkanin, barwienia ciast

- m. in. w starożytnym Egipcie oraz Indiach - kwiaty stosowane jako afrodyzjak, lek przeczyszczający i wykrztuśny

 

STOSOWANIE  JAKO  DEPILATOR

Aby osiagnąć efekt kompletnego wstrzymania wzrostu zbędnego owłosienia postępujemy następujaco: zbędne owłosienie depilujemy lub golimy jak dotychczas a nastepnie smarujemy skóre olejkiem. Olejku nie wycieramy oczekujemy aż zostanie wchłonięty.  Małe pieczenie jest rzeczą normalną. Zabiegi takie powtarzamy aż do kompletnego wyniszczenia mieszkow włosowych. Smarować możemy codziennie, także pomiędzy depilacją lub goleniem. Wzrost owłosienia bedzie coraz słabszy aż do kompletnego zaniku ,czyli braku odradzania się nowych włosow. Olej działa niszcząco na mieszki włosowe, które to z biegiem czasu zamierają. Każda osoba reaguje na olej indywidualnie, ilosc 7 zabiegow to przeciętna uzyskana na podstawie badan. Oczekiwany efekt moze byc osiagniety duzo wczesniej lub też z opóźnieniem w zależnosci od zarostu osoby stosujacej.

UWAGA!!!!

Oleju z krokosza używamy najlepiej po goleniu lub depilacji, którą wykonujemy minimum  1 x w tygodniu. Dodatkowo olej stosować możemy codziennie, ma to wpływ na niszczenie mieszków włosowych i coraz powolniejsze odrastanie nowych włoskow. Kuracja 7 tygodni winna odnieść zauważalne rezultaty.

Czesta depilacja , golenie jak i uwarunkowania genetyczne mają wpływ na rozbudowe mieszków włosowych ,wobec powyższego osoby takie winny  ten fakt brać pod uwagę lub wogóle nie rozpoczynać stosowania gdyż będzie on związany z dłuższym oczekiwaniem na efekt końcowy.

Przeciwwskazania:

Przy skórach bardzo wrażliwych i podatnych na uczulenie należy zachować ostrożność smarujac tylko małe powierzchniowo miejsce i oczekując na reakcje skóry.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl