





- SZAMPON CZOSNKOWY NA WZMOCNIENIE WŁOSÓW 100% napar z ziół leczniczych 200ml
- Nalewka z babką płesznik FLOHKRAUT TRANK 500ml
- Feiyan Tea - wysoce skuteczne odchudzanie dla dorosłych Oryginalna (Greatwall Ltd UK)
- SUM MOD-7 S-126 układ rozrodczy
- Świeca zapachowa w kamieniu BUDDHA DELIGHT Song of India
- KREM - BALSAM Z ENZYMAMI PIJAWKI LEKARSKIEJ WIROVIT - ŻYLAKI, ZAKRZEPICA, OBRZĘKI
- MIESZANKA KMINU RZYMSKIEGO I PIEPRZU 50g
- Mieszanka ziół Św. Hildegardy - do gotowania 40g
- JAMBA - 2 / 162 - oczyszczenie organizmu, nadwaga, zatrzymywanie wody
- SERDEG - 5/ 76 - przewód pokarmowy
- Mumio oczyszczone - suplement diety 60tab x 0,2g
- ODŻYWCZY KREM Z OLEJEM Z ACAI - BARDZO SKUTECZNY 50 ml









Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Olej z KIEŁKÓW PSZENICY tłoczony na zimno nieoczyszczony 250ml

Opis
Olej z KIEŁKÓW PSZENICY tłoczony na zimno nieoczyszczony 250ml
Olej z kiełków pszenicy otrzymywany jest z zarodków ziaren pszenicy, które zawierają do 17% oleju o wysokiej zawartości NNKT (kwas linolowy 52 - 60%, kwas oleinowy 24 – 28%). Olej z kiełków pszenicy jest jednym z najzasobniejszych olejów pod względem zawartości witaminy E ( 150 mg/100g produktu).
Olej z kiełków pszenicy, jako najbogatszy w witaminę E jest z powodzeniem wykorzystywany przez kobiety jako naturalny kosmetyk. Może być stosowany na całe ciało do masażu, lecz najczęściej na twarz, szyję i dekolt, wszędzie gdzie narażeni jesteśmy na powstawanie zmarszczek. Po wchłonięciu się pozostawia skórę delikatną i nawilżoną. Witamina E doskonale wchłania się przez skórę, wnika głęboko przez wierzchnią warstwę naskórka , a następnie lokalizuje się w błonie komórkowej skóry (po około 6 godzinach).
NNKT są niezbędne w naszym organizmie do prawidłowego funkcjonowania. Należy pamiętać iż do zachowania zdrowia potrzebne są nam optymalne proporcje kwasów omega-3 i omega-6, dlatego planując swoje menu pamiętajmy o dostarczeniu odpowiedniej ilości omega-3, którego bogatym źródłem jest olej lniany do diety dr Budwig.
Oleje z zarodków pszennych bardzo dobrze komponuje się z surówkami, sałatkami i sosami. Swoją największą wartość stanowi spożywany na zimno.