





- JAMBA - 2 / 162 - oczyszczenie organizmu, nadwaga, zatrzymywanie wody
- SZAMPON CZOSNKOWY NA WZMOCNIENIE WŁOSÓW 100% napar z ziół leczniczych 200ml
- LIDER-7 L-119 odporność, oczyszczanie organizmu, grypa
- Anar - 4 - trawienie, jelia
- Świeca zapachowa w kamieniu BUDDHA DELIGHT Song of India
- DEGD-4 D-106 wątroba, drogi żółciowe
- Nalewka z babką płesznik FLOHKRAUT TRANK 500ml
- SERDEG - 5/ 76 - przewód pokarmowy
- Mumio oczyszczone - suplement diety 60tab x 0,2g
- NELKEN TABS 70g GOŹDZIK W TABLETKACH
- SUM MOD-7 S-126 układ rozrodczy
- Świeca zapachowa w kamieniu APHRODESIA Song of India










Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Olej KOKOSOWY tłoczony na zimno nieoczyszczony 450ml

Opis
Olej KOKOSOWY tłoczony na zimno nieoczyszczony 450ml
Palma kokosowa nazywana jest „drzewem życia” i nic w tym dziwnego, gdyż jej owoce – kokosy, zawierają wiele zarówno odżywczych, jak i leczniczych składników.
Olej kokosowy tłoczony na zimno pozyskuje się z wysuszonego miąższu kokosa (kopry) poprzez mechaniczne wyciśnięcie.
Olej ten charakteryzuje się naturalnym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postać rafinowana jest praktycznie bezwonna). W temperaturze 23-27°C występuje w postaci stałej, przypominając na pierwszy rzut oka smalec.
Olej ten zawiera niewielkie ilości NNKT, dlatego jest bardzo mało wrażliwy na utlenianie, nie wymaga więc przechowywania w lodówce. Tym samym nie jest podatny na jełczenie.
Olej kokosowy w swoim składzie zawiera około 98% nasyconych kwasów tłuszczowych. Podstawowe kwasy n tłuszczowe nasycone to kwas laurynowy 44-51%, kwas mirystynowy 13-18%, kwas palmitynowy 8-12%.
Olej kokosowy znajduje również zastosowanie w kosmetyce jako krem, balsam, maseczka. Z powodzeniem możemy stosować go bezpośrednio na skórę i włosy, efekt to elastyczna skóra i błyszczące zdrowe włosy. Stosowany systematycznie spowalnia proces starzenia się skóry.
W kuchni nie wymaga dawkowania. Z powodzeniem można go używać do smażenia, pieczenia i gotowania różnych potraw. Nadaje się do deserów, sałatek, sosów i chleba.