Producenci
Promocje
SIAMIT Q10 KOMB - DR ENZMANN
SIAMIT Q10 KOMB - DR ENZMANN
249,00 zł 224,10 zł
szt.
Ampułki kolagenowe 'KURACJA REGENERUJĄCA' - 7x 2 ml
Ampułki kolagenowe 'KURACJA REGENERUJĄCA' - 7x 2 ml
38,00 zł 36,10 zł
szt.
Żel chłądzący MentholCann Arthro 200ml
Żel chłądzący MentholCann Arthro 200ml
38,00 zł 34,20 zł
szt.
Water Out 100 weg.kaps. - na odwodnienie
Water Out 100 weg.kaps. - na odwodnienie
48,00 zł 43,20 zł
szt.
REISHI puder 100g
REISHI puder 100g
280,00 zł 252,00 zł
szt.
Fitostill Plus krople do oczu, 10 x 0,5 ml
Fitostill Plus krople do oczu, 10 x 0,5 ml
26,60 zł 23,94 zł
szt.
Swanson SAMe 200mg 60 tabletek
Swanson SAMe 200mg 60 tabletek
140,00 zł 126,00 zł
szt.
SUNWIC ®  220g na zaparcia i IBS
SUNWIC ® 220g na zaparcia i IBS
56,00 zł 50,40 zł
szt.
Produkt dnia
DS complex
DS complex
49,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
INFORMACJE

Olej z KIEŁKÓW PSZENICY tłoczony na zimno nieoczyszczony 100ml

Dostępność: Dostępny
Cena: 22,00 zł 22.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Olvita
Kod produktu: 6A54-46620

Opis

Olej z KIEŁKÓW PSZENICY tłoczony na zimno nieoczyszczony 100ml

Olej z kiełków pszenicy jest otrzymywany metodą tłoczenia na zimno.

Olej z kiełków pszenicy otrzymywany jest z zarodków ziaren pszenicy, które zawierają do 17% oleju o wysokiej zawartości NNKT (kwas linolowy 52 - 60%, kwas oleinowy 24 – 28%). Olej z kiełków pszenicy jest jednym z najzasobniejszych olejów pod względem zawartości witaminy E ( 150 mg/100g produktu).

 Olej z kiełków pszenicy, jako najbogatszy w witaminę E jest z powodzeniem wykorzystywany przez kobiety jako naturalny kosmetyk. Może być stosowany na całe ciało do masażu, lecz najczęściej na twarz, szyję i dekolt, wszędzie gdzie narażeni jesteśmy na powstawanie zmarszczek. Po wchłonięciu się pozostawia skórę delikatną i nawilżoną. Witamina E doskonale wchłania się przez skórę, wnika głęboko przez wierzchnią warstwę naskórka , a następnie lokalizuje się w błonie komórkowej skóry (po około 6 godzinach). 

NNKT są niezbędne w naszym organizmie do prawidłowego funkcjonowania. Należy pamiętać iż do zachowania zdrowia potrzebne są nam optymalne proporcje kwasów omega-3 i omega-6, dlatego planując swoje menu pamiętajmy o dostarczeniu odpowiedniej ilości omega-3, którego bogatym źródłem jest olej lniany do diety dr Budwig.

Oleje z zarodków pszennych bardzo dobrze komponuje się z surówkami, sałatkami i sosami. Swoją największą wartość stanowi spożywany na zimno.

Stanowi idealny dodatek do kosmetyków przeciwstarzeniowych o działaniu nawilżającym. Ma zdolność likwidacji obrzęków i rumienia, co czyni go wyśmienitym rozwiązaniem dla cery naczynkowej, wrażliwej i podrażnionej.

To bogate źródło witaminy E, ceramidów, lecytyny oraz niezbędnych, nienasycownych kwasów tłuszczowych, czyli kwasu palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego, linolenowego. 

Dzięki wysokiej zawartości ceramidów, działa na skórę kondycjonująco, opóźniając efekty starzenia skóry oraz poprawiając jej nawilżenie, działanie ceramidów spotęgowane jest wysoką zawartością witaminy E w oleju. Dodatkowo witamina E ma działanie antyoksydacyjne, oparte na zdolności do zapobiegania procesom peroksydacji lipidów oraz posiada zdolność wychwytywania wolnych rodników, działa fotoochronnie na skórę.

Ponadto olej zapobiega wypadaniu włosów poprzez zwiększenie mikrokrążenia skóry głowy i regenerację dystroficznych komórek cebulki włosa.

Właściwości oleju z kiełków pszenicy:

  • wpływa kondycjonująco na skórę i włosy: kwas limolowy, witamina E, ceramidy - właściwości nawilżające, ujędrniające i wygładzające;

  • działanie antyoksydacyjne: witamina E - właściwości przeciwstarzeniowe, fotoochronne, chroniące barwę włosów;

  • działanie przeciwzapalne: kwas linolowy, ceramidy, witamina E - fotoochrona, wykorzystanie w produktach do skóry wrażliwej, podrażnionej

  • stymuluje mikrokrążenie: witamina E.

 

Zastosowanie

W kosmetyce: kosmetyki do pielęgnacji włosów oraz cery suchej, wrażliwej, produkty przeciwstarzeniowe.

Zalecane stężenie

Do 100% bezpośrednio na skórę, w formulacjach kosmetycznych 0,5 do 5%.

Przechowywanie

W suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem promieni skónecznych, temp. do 21 st. C.

Rozpuszczalność

W tłuszczach.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl