Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
SYNBIOTYK Z OTRĄB ORKISZOWYCH 150G
Opis
SYNBIOTYK = PROBIOTYK + PREBIOTYK Z OTRĄB ORKISZOWYCH -150 g
Skład: otręby zbożowe orkiszowe, melasa z trzciny cukrowej, ekstrakt roślin liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz naturalny kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (min 4×107 jtk/g), w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225) oraz antyutleniacze.
Zalecane spożycie: 15g (do 4 łyżeczek) 1 raz dziennie.
Uwaga: Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Warunki przechowywania:
Oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.
Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 15 dni.
Należy uważać, by opakowanie z otrębami probiotycznymi było szczelnie zamknięte.
Otręby probiotyczne są dla żywych kultur bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym. |
Cechą bakterii probiotycznych jest ich zdolność do kolonizacji przestrzeni całego układu trawiennego od jamy ustnej po jelito grube.
Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami.
Nie zawiera dodatku cukru, słodzików, aromatów i obcych barwników.
Składniki SYNBIOTYKU, w tym błonnik, bakterie probiotyczne oraz antyoksydanty wspomagają i wpływają na:
- trawienie pokarmu,
- częstotliwość wypróżnień,
- perystaltykę jelit,
- poziom cholesterolu,
- krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
- procesy metabolizmu organizmu człowieka i obniżenie ryzyka procesów
- patogennych jelit,
- redukcję wzdęć,
- redukcję zaparć,
- pomagają wiązać cholesterol w jelicie wpływając tym samym na jego poziom we
- krwi,
- ochronę śluzówki (w tym jelita cienkiego i grubego)
- układ odporności immunologicznej organizmu,
- łagodzą objawy nietolerancji laktozy,
- redukują ryzyko pojawiania się alergii, w tym przeciwdziałają alergiom
- żywieniowym,
- na przywrócenie i regenerację prawidłowej flory bakteryjnej przewodu
- pokarmowego podczas lub po antybiotykoterapii,
- działanie ochronne przed nadkażeniami grzybiczymi,
- na obniżenie poziomu stresu,
- usuwanie z organizmu toksyn i metali ciężkich,
- ponadto błonnik potrafiąc wiązać wodę, pęcznieje w żołądku sprzyjając uczuciu sytości, zmniejsza uczucie głodu.
Pozytywne skutki spożywania SYNBIOTYKU z Otrąb Probiotycznych odczuwalne są niemal natychmiast (np. redukcja wzdęć, wsparcie procesu trawienia i perystaltyki jelit).
Bioaktywne otręby probiotyczne otrzymywane w procesie fermentacji substancji organicznych zawartych w otrębach, żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstraktu z fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.
Zawiera (min 4×107 jtk/g) żywych szczepów bakterii probiotycznych, witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyutleniacze i aktywne związki prozdrowotne będące produktami ich metabolizmu.
Produkt bez konserwantów. 12 miesięczny okres przydatności do spożycia gwarantują znajdujące się w otrębach probiotycznych żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego i antyoksydanty.
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych zalecany jest do bezpośredniego spożycia jako część codziennej diety.
Przeprowadzone na produkcie przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa badania przyśpieszonego procesu starzenia tłuszczy na przykładzie tranu wykazały wysokie właściwości antyoksydacyjne naszych otrąb probiotycznych. Znaczy to, między innymi, że znajdujące się w produkcie antyoksydanty i prozdrowotne bakterie mają także pozytywny wpływ na przedłużenie świeżości potraw w składzie których znajdą się Otręby Probiotyczne serii JOY DAY.
Otręby probiotyczne są dla żywych szczepów bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.
Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami.
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych seria JOY DAY jest także doskonałym, prozdrowotnym składnikiem chleba (pieczonego na drożdżach lub/i na zakwasie) oraz ciasteczek.
Doskonale komponuje się jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, deserów mlecznych, koktajli owocowych i owocowo mlecznych, surówek, jako posypka na kanapkę, do past np. serowych lub warzywnych i do innych potraw.
Produkt charakteryzuje się świeżym, naturalnym, kwaskowym smakiem. Zalecany dla wszystkich dbających o zdrowie.
Polecamy także osobom odchudzającym się, a także jako urozmaicenie diety dla wegan i wegetarian.
SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych może być także spożywany przez diabetyków.
„Otręby Probiotyczne” to wzmocnienie, aktywność i witalność organizmu.
Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu.
Posiada CERTYFIKAT EKOLOGICZNY. 100% natury!
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.